Zadelhoesjes campagne starten moeilijk? Niet met deze 15 voorbeelden

December 12, 2016 door Jeffrey Meijer

Het starten van een zadelhoesjes campagne kan uitdagend zijn. Wil jij een succes maken van jouw campagne, dan zijn dit 15 mogelijke strategiën.

Nederland telt 22,7 miljoen fietsen, dat is gemiddeld 1,1 fiets per Nederlander. Er wordt in Nederland 15 miljard km per jaar gefietst. Goede reden dus om een promotiecampagne te starten met zadelhoesjes. Maar wat voor soort actie moet ik nou eigenlijk opzetten? In dit artikel geven wij u 15 manieren om een doelgerichte actie op te zetten met fiets zadelhoesjes.

Uit de praktijk Als fabrikant van zadelhoesjes zijn wij jaarlijks betrokken bij honderden verschillende campagnes met bedrukte zadelhoesjes. Wij produceren jaarlijks zo’n 650.000 stuks zadelhoesjes en de afgelopen jaren hebben wij al miljoenen hoesjes gemaakt. Mede hierdoor zijn wij goed op de hoogte van de verschillende toepassingen. Daarbij denken wij graag mee en geven wij de klant adviezen hoe zij het beste een campagne kunnen uitvoeren. Hieronder hebben wij een overzicht van de meest populaire soorten acties die wij samen met onze klanten hebben uitgevoerd. Via de reclame die je op de zadelhoesjes zet speel je het hoesje in de kijker. Hoe beter je dit doet het meer aandacht je trekt. Wil je serieus werk maken van je campagne, wat wij uiteraard aanbevelen, dan zijn dit 15 waardevolle manieren.

Voorbeelden van 15 Succesvolle Zadelhoesjes campagnes

1. Winkelopening aankondigen

Start u binnenkort een nieuwe winkel of filiaal? Zadelhoesjes met notificatie over deze opening is een uitstekende manier om de omgeving op de hoogte te brengen van de opening. Geef met uw bedrukking informatie over de opening, zoals:

 • De openingsdatum
 • Locatie van de opening
 • Mogelijke kortingsacties

Met bedrukte zadelhoesjes kunt u ervoor zorgen dat uw opening een groot succes wordt en tegelijkertijd zorgt u voor naamsbekendheid. Het is een leuke binnenkomer voor de klant!

2. Kortingsacties

Het verkondigen van een kortingsactie kan gemakkelijk gecommuniceerd worden door middel van bedrukte zadelhoesjes. Heeft u de komende weken een vaste korting op een bepaald product, vermeld dit dan op de zadelhoesjes, zodat u klanten kunt trekken naar uw winkel(s). Kortingsacties komen in vele soorten. Kondig bijvoorbeeld uitverkoop, seizoen korting, introductiekorting of productkorting aan met bedrukte zadelhoesjes.

3. Personeel werven

Het vinden van personeel kan een lastige opgave zijn. Met zadelhoesjes kunt u echter gericht personeel werven voor uw bedrijf. U kunt namelijk uw doelgroep selecteren op basis van de locatie waar u de zadelhoezen verspreidt. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar flexibele studenten? Laat bedrukte zadelhoesjes verspreiden bij Universiteiten of stations waar veel studenten langskomen. Op het zadelhoesje kunt u een korte omschrijving van het bedrijf en/of de functie laten bedrukken. Door contactgegevens, zoals telefoonnummer en een webadres kan uw potentiele nieuwe werknemer contact met u opnemen.

4. Leden werven

Politieke partijen gebruiken zadelhoesjes vaak om leden te werven. Via een boodschap wordt de aandacht getrokken en de partij in het geheugen gebracht. Vaak worden deze acties gestart rond de verkiezingstijd. Wat er bedrukt wordt op het zadelhoesje is bijvoorbeeld een instructie om je in te schrijven op de website van de partij. Niet alleen politieke partijen maar ook andere organisaties die op zoek zijn naar nieuwe leden gebruiken zadelhoesjes met bedrukking. Zo zijn de hoesjes ook ideaal voor goede doelen organisaties om in te zetten. Men kan bijvoorbeeld het hoesje aan de deur uitdelen om op die manier een leuke collecte actie op te zetten. Want zeg nou zelf, hoe vervelend is het als er iemand aan je deur staat met het standaard verhaal dat zij voor het goede doel collecteren om te vertellen hoe goed hun doel wel niet is. In ruil voor een zadelhoesje ben je wel bereid om een kleine donatie te doen, win-win situatie! Andere organisaties die zadelhoesjes inzetten om leden te werven zijn onder andere:

 • Politieke partijen
 • Goede doelen
 • Sportscholen
 • Verenigingen
 • Winkelketens
 • Studentenverenigingen
 • Etc.

5. Aankondiging van beurzen en evenementen

Heeft u extra bezoekers nodig voor uw evenement of wilt u het gewoon goed promoten? Zadelhoesjes zijn populair onder organisatoren van evenementen en beurzen om het aantal bezoekers te vergroten. Vaak wordt er op het hoesje vermeld wat het evenement inhoudt, wanneer het evenement plaatsvindt en hoe er toegang tot het evenement gekregen kan worden. Bij aankondiging van concerten of festivals wordt er vaak gekozen voor het bedrukken van een line-up of time-table.

6. Fietsbeleid communiceren

Een fietszadelhoesje past perfect bij het verkondigen van (nieuw) fietsbeleid. Op stations worden vaak zadelhoezen gebruikt om fietseigenaren te laten weten dat hun fiets foutief geparkeerd staat of in de toekomst op deze plek niet meer geparkeerd mag worden. Daarnaast worden zadelhoezen ook gebruikt om fietseigenaren te waarschuwen tegen (fiets) diefstal. Attenderen van nabij gelegen fietsenstallingen wordt ook veel via zadelhoesjes overgebracht. Op de zadelhoesjes kan bijvoorbeeld een plattegrond worden bedrukt waarop staat aangegeven waar de dichtstbijzijnde fietsenstalling is. Als gemeente zijnde kan het ook voorkomen dat er een verkeerssituatie wijzigt, via zadelhoesjes kan er op een vriendelijke manier worden aangegeven hoe, wanneer en waarom dit verandert.

7. Presentatie van nieuw product

Aandacht trekken met uw allernieuwste product dat u net op de markt heeft gebracht of gaat brengen? Doordat de zadelhoesjes full-colour bedrukt kunnen worden met een foto van uw product kunt u uw nieuwste product in hoge kwaliteit presenteren. Het promoten van een nieuw product is nog nooit zo leuk geweest!

8. Traffic genereren naar website

Heeft u meer verkeer nodig op uw website? Een zadelhoesje met bedrukking helpt met het verhogen van traffic op uw website. Wanneer u bijvoorbeeld recent een website heeft gelanceerd kan het nog weleens lastig zijn om bezoekers te krijgen op uw site. Door een groot aantal zadelhoesjes te verspreiden op diverse locaties met een prominente vermelding van uw website kunt u ervoor zorgen dat u meer hits krijgt. Denkt u hier bijvoorbeeld aan het bedrukken van een Qr-code op het hoesje. De Qr-code kan met de mobiele telefoon gescand worden en men beland dan direct op uw website. Een nieuwe techniek zijn de nfc chips. Nfc staat voor ‘Near Field Communication’. Dit houdt in dat zodra de nfc functie op uw mobiele telefoon aanstaat dan ontvangt u op uw telefoon een pop up zodra de telefoon in de buurt van de chip komt. Hiermee kan bijvoorbeeld automatisch een route navigatie worden gestart naar een locatie waar u de bezoeker naar toe wilt sturen. De nfc chip wordt in het zadelhoesje verwerkt.

9. Zadelhoesjes met een wincode

Wincodes verspreiden via zadelhoesjes? JM Promotions kan grote aantallen zadelhoesjes bedrukken met een wincode erop bedrukt. Wij kunnen codes voor u genereren of de door u opgegeven wincode bedrukken op de diverse zadelhoezen. Uw klanten kunnen de code invullen op uw website en zo kans maken op een gratis product, korting of een andere prijs.

10. Onderzoek

Zadelhoesjes zijn uitermate handige meetinstrumenten. Zij kunnen bijvoorbeeld worden ingezet om het fietsnetwerk van Nederland te verbeteren. De Fietstelweek heeft dit onderzoek onlangs uitgevoerd. Meten=weten, met de informatie die je hebt verzameld kan je vervolgens gaan verbeteren. Dit is een landelijke actie geweest maar je kan het ook lokaal aanpakken.

11. Routeinformatie

Ben je onlangs verhuisd van locatie met je winkel? Zadelhoezen worden vaak gebruikt voor routeinformatie naar de vernieuwde locatie. Bedrijven doen dit op diverse manieren, zoals:

 • Het omschrijven van de locatie in woorden of het vermelden van het nieuwe adres.
 • Een andere populaire manier is het bedrukken van een kleine plattegrond waarop de nieuwe locatie staat aangestipt.
 • Ook worden de zadelhoezen gebruikt om populaire fietsroutes te communiceren.

12. Inruilacties

Laat klanten je uitgedeelde zadelhoesjes retourneren naar 1 van de winkels in ruil voor een aantrekkelijke actie. Op deze wijze hebben je klanten nog meer reden om naar je winkel te komen, wat kan leiden tot hogere verkoopcijfers. Zo kan een snackbar bijvoorbeeld zadelhoesjes in zijn dorp of stad verspreiden en als men met het hoesje naar de snackbar komt dan kan men deze ruilen voor een gratis kroketje. Op die manier kan je goed meten uit welke delen van de stad je klanten komen.

13. Naamsbekendheid creëren

Zadelhoesjes kunnen ook simpelweg functioneren als middel om uw naamsbekendheid te vergroten. Wij adviseren dan om te kiezen voor onze meest kwalitatieve PVC zadelhoezen. Hier kleven twee voordelen aan: 1. Uw reclame blijft lang rondfietsen, doordat de hoesjes lang meegaan en graag langere tijd worden gebruikt. 2. Het zadelhoesje heeft een kwalitatieve uitstraling, wat mensen zullen associëren met uw bedrijf.

14. Spaaracties

Supermarkten en andere soorten bedrijven maken vaak gebruik van spaaracties. Zadelhoesjes kunnen worden ingezet om deze spaaracties bekend te maken. Spaaracties bij supermarkten houden veelal in dat bij een x-bedrag zegels worden weggegeven. Bij een bepaald aantal zegels kunnen klanten een ingevulde spaarkaart inleveren voor een gratis product of een product met korting. U kunt onze zadelhoesjes gebruiken om uw specifieke spelregels te communiceren met uw klanten en hen te attenderen op de actie!

15. Gewoon een vrolijke boodschap of presentje

Wilt u graag bijdragen aan een vrolijke buurt en staat reclame voor uw bedrijf minder hoog in het vaandel? Zadelhoesjes worden ook ingezet voor simpelweg een vrolijke boodschap!

Zadelhoesjes bestellen?

Nu u inspiratie heeft voor het starten van uw zadelhoesjes campagne helpen wij graag met de productie ervan. Wij helpen u graag met gratis advies over uw specifieke actie. Voor meer informatie over het bedrukken van zadelhoesjes bij JM Promotions kunt u telefonisch contact met ons opnemen of ons contactformulier invullen.


Lees meer over zadelhoesjes