• Gratis verzending
 • Persoonlijk contact
 • Snelle levering
4.7/5 van 140 reviews

Verrekijkers bedrukken

Goedkope verrekijkers laten bedrukken met logo

Goedkope verrekijkers bedrukken wij graag met uw bedrijfslogo, naam, slogan of andere opdruk. Onze meest verkochte zijn de opvouwbare verrekijkers van papier/karton. De opvouwbare verrekijkers kunnen in iedere kleur geleverd worden en bedrukken wij standaard all-over en full colour. Daarnaast produceren wij ook plastic verrekijkers met nekkoord en inklapbare verrekijkers. Wij kunnen alle verrekijkers bedrukken met uw logo, tekst, slogan of andere opdruk. Bedrukte verrekijkers zoomen niet alleen in op de werkelijkheid, maar vergroten ook de naamsbekendheid van uw bedrijf of evenement. De minimale afname is 500 stuks.


Prijs opvragen Snel en vrijblijvend!

Bedrukte verrekijkers als relatiegeschenk of give-away

papieren verrekijkers

Goedkope verrekijkers zijn leuk als give-away of relatiegeschenk voor jong en oud. Verrekijkers kunnen gebruikt worden voor uiteenlopende activiteiten, waaronder wandelen, vogels spotten, theater kijken of op vakantie. Bedrukte verrekijkers zijn verkrijgbaar in diverse prijsklassen. Zo kunt u een goedkope verrekijker met logo inzetten voor een mailing of giveaway. Of een duurdere verrekijker met opdruk cadeau geven als waardering voor uw medewerkers of relaties. Aan de hand van verschillende stappen en adviezen proberen wij u te helpen bij het maken van de juiste keuze voor uw promotionele verrekijkers met logo.

 1. Wat is een verrekijker?
 2. Voor welke activiteiten worden verrekijkers gebruikt?
 3. In welke kleur zijn de goedkope verrekijkers te bestellen?
 4. Wilt u goedkope papieren verrekijkers of stevige plastic verrekijkers?
 5. Opvouwbare verrekijkers of verrekijkers met koord voor om de nek?
 6. Wilt u verrekijkers bedrukken met logo, bedrijfsnaam of andere opdruk?
 7. Wat is het voordeel van verrekijkers ten opzichte van het blote oog?
 8. Wat is een verschil tussen monoculaire en binoculaire verrekijkers?
 9. Met welke vergrotingsfactor wenst u de lens van de verrekijker?
 10. Bedrukte verrekijkers en de technische werking
 11. Overige begrippen en technische informatie over verrekijkers


1. Wat is een verrekijker?

Verrekijkers zijn optische instrumenten om voorwerpen op grote afstand vergroot weer te geven. Andere woorden voor verrekijkers zijn spotting scopes, mailviewers, theaterkijkers of toneelkijkers. Met verrekijkers kunt u de omgeving observeren. Wat zich op grote afstand afspeelt haal je dichterbij. Normaal gesproken bestaan verrekijkers uit een objectief en een oculair en zijn voorzien van een stelsel van prisma's om het beeld rechtop te zetten (zonder deze prisma's geeft een omgekeerd beeld). Steeds vaker laten bedrijven verrekijkers bedrukken om deze vervolgens in te zetten voor reclame activiteiten.

2. Voor welke activiteiten worden verrekijkers gebruikt?

Verrekijkers kunnen voor veel verschillende (promotionele) doeleinden gebruikt worden. Ze worden het meest gebruikt voor het spotten van vogels, maar er zijn nog tal van andere activiteiten: vliegtuigspotten, de jacht, astronomie, sporten, watersporten, reizen en evenementen. Wij hebben een lijst met activiteiten waar verrekijkers het meest voor gebruikt worden.

Promotie- en reclamedoeleinden

Onze goedkope verrekijkers kunnen ingezet worden relatiegeschenk of give-away. Onze papier opvouwbare verrekijkers kunnen zelfs gebruikt worden om per post als mailing te versturen. De opvouwbare verrekijkers van karton zijn klein van formaat, passen gemakkelijk in een envelop en dus ook door de brievenbus. Laat de verrekijkers bedrukken en begin uw mailingcampagne binnenkort.

Vogels spotten

Zoals gezegd, een van de activiteiten waar verrekijkers het meest voor worden gebruikt, het spotten van vogels. Als je vogels wilt spotten dan is de ideale verrekijker licht, compact en snel in gebruik. Je hebt dan geen hoge vergroting nodig, omdat je meestal maar weinig tijd hebt om de vogel op te zoeken in het kleine zichtveld van de spotting scope. Vogels vliegen meestal van een afstand of blijven op de top van bomen, dus dit helpt bij het gemakkelijk identificeren van verschillende vogels. Dierentuinen laten regelmatig papieren verrekijkers bedrukken en geven deze weg aan kinderen die de dierentuin bezoeken. Deze bedrukte verrekijkers zijn een leuk aandenken voor de kinderen.

Concerten, optredens en sportwedstrijden

Bij concerten, sportwedstrijden, theater, toneel (vandaar de naam toneelkijker) bestaat de kans dat bezoekers van grote afstand het schouwspel moeten aanschouwen. Dit kan omdat door drukte alle plekken vooraan bezet zijn of dat de bezoekers zitplekken hebben geboekt op grotere afstand. Met bedrukte verrekijkers kunt u toch goed waarnemen op ruimtere afstand.

Reizen en safari

Op een kostbare reis of wildlife safari is het belangrijk dat je de juiste kijker meeneemt zodat je niks kan ontgaan. Tijdens safari zit je namelijk niet altijd direct naast de dieren, zoals dat in de dierentuin het geval is en daarom is een goede verrekijker onmisbaar. Veel reisorganisaties laten verrekijkers bedrukken om deze vervolgens gratis weg te geven tijdens een uitstapje.

Voor beroepsdoeleinden

Bij sommige beroepen hebben werknemers verrekijkers nodig. Dit is het geval bij jagers, de marine, kustwacht of beveiligers van evenementen. Zij kunnen hun beroep beter uitoefenen door gebruik te maken van goede verrekijkers. In sommige gevallen is een nachtkijker nodig. Dit zijn over het algemeen geen goedkope verrekijkers. En ook verrekijkers bedrukken is bij deze groep minder vanzelfsprekend.

 • verrekijkers voor vogels spotten Vogels spotten
 • verrekijkers voor in het stadion Sport, theater en concert
 • verrekijkers voor uitzichtspunten Uitzichtspunten
 • voor safari en reizen Reizen en safari

3. In welke kleur zijn de goedkope verrekijkers te bestellen?

Als fabrikant kunnen wij onze verrekijkers goedkoop bedrukken in iedere gewenste kleur. Om u snel van dienst te kunnen zijn houden wij de meest populaire basiskleuren op voorraad, zodat wij deze snel en bedrukt kunnen afleveren. Bovendien zijn verrekijkers uit voorraad ook onze meest goedkope verrekijkers. Staat u kleur hier niet tussen? Dan produceren wij de verrekijkers in uw eigen PMS kleur. Op deze manier kunt u er altijd voor zorgen dat uw huisstijl terugkomt in het ontwerp van de bedrukte verrekijkers.

Opvouwbare verrekijkers van papier in iedere gewenste PMS kleur

Onze meeste klanten kiezen ervoor om de opvouwbare kartonnen verrekijkers all-over en full colour te bedrukken. De basiskleur is bij deze toneelkijkers dan van ondergeschikt belang. Wilt u niet de volledige opvouwbare verrekijkers bedrukken? Dan zal er wel een basiskleur gekozen moeten worden. Standaard basiskleur is blanco of wit, maar het is ook mogelijk om deze te produceren in andere standaard kleuren, zoals groen, blauw, rood, geel of in uw eigen PMS kleur.

Plastic verrekijkers in verschillende basiskleuren

Een plastic verrekijker kan geleverd worden in iedere gewenste kleur. Naast de standaard basiskleuren wit, geel, blauw, zwart en rood kunnen wij deze plastic verrekijkers bij grotere afname ook leveren in de PMS-kleur die u wenst. De basiskleuren behoren tot de goedkope verrekijkers. De plastic verrekijkers bedrukken wij vervolgens met uw gewenste bedrukking.

4. Wilt u goedkope papieren verrekijkers of stevige plastic verrekijkers?

Wanneer u op zoek bent naar de goedkoopste verrekijker dan adviseren wij de populaire papieren verrekijker. Vouwbare verrekijkers van karton worden ook wel een mailviewer of toneelkijker genoemd. Het materiaal is goedkoop en licht van gewicht, daardoor kunnen wij deze tegen de laagste prijs aanbieden. Deze goedkope verrekijkers worden regelmatig zelfs per post of met mailings verstuurd omdat ze gemakkelijk door de brievenbus passen. Wij kunnen de volledige verrekijkers bedrukken in full colour.

De plastic verrekijkers zijn ten opzichte van de papieren verrekijkers een stuk steviger. Dit komt door het materiaal waar de verrekijkers van geproduceerd worden. Een ander voordeel van het materiaal is dat de verrekijkers duurzamer zijn en dat daarmee de kans op hergebruik groter is. Hergebruik betekent dat uw opdruk van de bedrukte verrekijkers vaker zichtbaar zal zijn. Plastic verrekijkers bedrukken wij op het frame. papieren plastic verrekijkers

5. Opvouwbare verrekijkers of verrekijkers met koord voor om de nek?

Wij hebben opvouwbare verrekijkers die gemakkelijk en snel meegenomen kunnen worden naar een evenement, concert, sportwedstrijd of theater voorstelling. Ze passen gewoon in je tas, broek- of jaszak. Deze goedkope verrekijkers beschikken over een inklap- en opvouwsysteem en nemen dan weinig ruimte is beslag. Altijd handig en bovendien zijn ze herbruikbaar. De compacte inklapbare verrekijkers hebben wij van papier en plastic.

In sommige situaties is het handig als de goedkope verrekijker snel binnen handbereik is. Dat is het geval bij de verrekijkers met koord voor om de nek. Met deze verrekijker kan snel geschakeld worden. Handig voor op safari, als er in de verte opeens een (nader te bepalen) dier waarneemt. Maar is natuurlijk ook leuk voor kinderen om de bedrukte verrekijker om de nek te hangen.

6. Wilt u verrekijkers bedrukken met logo, bedrijfsnaam of andere opdruk?

Als u van plan bent om goedkope verrekijkers te gebruiken voor promotionele doeleinden, dan raden wij aan om de verrekijkers te laten bedrukken. Wij kunnen verrekijkers met logo, bedrijfsnaam, slogan of andere opdruk bedrukken. Met bedrukte verrekijkers zorgt u ervoor dat gebruikers een positieve herinnering aan uw bedrijf of evenement hebben.

papieren verrekijker

Papieren verrekijkers all-over en full colour

Wij bedrukken standaard het gehele oppervlak (all-over) met een full-colour bedrukking. Een full-colour opdruk is de juiste keuze wanneer de opdruk bestaat uit veel kleuren, of wanneer uw opdruk een verloop in kleuren heeft. Het is ook mogelijk om de papieren verrekijkers op meerdere posities te laten bedrukken, zoals de voorkant, bovenkant en binnenkant.

plastic verrekijker

Plastic verrekijkers bedrukken met enkele kleuren

Onze plastic verrekijkers bedrukken wij op één positie op de verrekijker. De positie verschilt per plastic verrekijker, maar zal altijd in overleg gaan met u als klant. Wij raden altijd aan om dit op een opvallende plek te doen, zodat de opdruk zichtbaar zal zijn bij het gebruiken van de verrekijkers met logo. De opdruk mag bestaan uit maximaal 3 kleuren.

7. Wat is het voordeel van verrekijkers ten opzichte van het blote oog?

Ten opzichte van de verrekijker zijn onze ogen beperkt. Zeker wanneer wij iets moet waarnemen op grote afstand. Juist dan kunnen de ogen niet goed meer scherpstellen en kan het waargenomen object vervagen. Met deze beperkingen gingen ontwikkelaars aan de slag en bedachten een instrument: de verrekijker. Op grote afstand worden objecten helderder en scherper weergegeven. En de technologie neemt alleen maar verder toe. Met verrekijkers kan steeds verder gekeken worden en ook in de nacht nemen de prestaties van verrekijkers verder toe. Wilt u de prestaties van uw bedrijf verbeteren? Laat dan promotionele verrekijkers bedrukken met bedrijfslogo of bedrijfsnaam.

verrekijkers vergrotingfactor

8. Wat is een verschil tussen monoculaire en binoculaire verrekijkers met logo?

Een monoculair is een goedkope verrekijker gemaakt voor één oog. De bekendste monoculaire kijker is de telescoop, waarmee de astronomische wereld sterren en planeten kunnen waarnemen. Een kleine monoculair heeft het voordeel dat deze overal mee naartoe genomen kan worden. Een nadeel van het kijken met slechts één oog is dat er geen dieptewerking is. Dit kan tegengegaan worden door het andere oog dicht te knijpen.

Als je met twee ogen wilt kijken, kunt u beter kiezen voor binoculair verrekijkers met logo. Deze verrekijkers hebben twee gelijke optische systemen naast elkaar. Hier kun je dus met twee ogen doorheen kijken. Dit kijkt uiteraard het prettigst, maar heeft als nadeel dat een binoculair twee keer zo groot moet zijn als een monoculair met dezelfde optische eigenschappen. Binoculaire verrekijkers bedrukken wij ook makkelijker dan telescopen, maar: als fabrikant verrekijkers is niets onmogelijk.

 • voor safari en reizen Monoculaire verrekijker
  telescoop
 • verrekijkers voor vogels spotten Binoculaire verrekijker
  papier opvouwbaar
 • verrekijkers voor in het stadion Binoculaire verrekijker
  plastic verrekijker
 • verrekijkers voor uitzichtspunten Binoculaire verrekijker
  inklapbare verrekijker

9. Met welke vergrotingsfactor wenst u de lens van de verrekijker?

De vergrotingsfactor wil niets anders zeggen dan dat een voorwerp dichterbij lijkt dan in werkelijkheid het geval is. Staat er een boom op 800 meter afstand van jou, en je kijkt door een kijker met een vergrotingsfactor van 8x, dan zal het lijken of boom waar je naar kijkt op 100 meter afstand staat.

vergrotingsfactor verrekijkers

Standaard 3x vergrotingsfactor met clear lens

Wij leveren al onze verrekijkers standaard met een kwalitatieve lens met 3x zoom. Deze vergroting is voor recreatieve doeleinden geschikt. Onze verrekijkers worden veel uitgedeeld bij rondvaarten, dierentuinen en uitzichtpunten en daarbij 3x zoom meer dan voldoende.

Verrekijkers met meer zoom

Wilt u meer zoom, waardoor de verrekijker meer vergroot, dan bieden wij de mogelijkheid om de lens te vervangen door een betere lens met meer zoom. Houd er wel rekening mee dat: hoe hoger de vergrotingsfactor, hoe onrustiger het beeld. Althans, het zal lastig worden om een bewegend object op grote afstand rustig waar te nemen omdat het beeld schokkerig zal zijn. De hoogste factor is dan ook zeker niet voor alle toepassingen het beste.

Welke vergrotingsfactor heb ik nodig?

Bedrukte verrekijkers die bijvoorbeeld gebruikt worden tijdens toneelvoorstellingen hebben slecht een vergrotingsfactor van 3x nodig, terwijl een vogelaar geen genoegen zal nemen met een vergroting van minder dan 6x. Ook zal iemand die graag de sterren bestudeert weinig geven om het gewicht van de verrekijker omdat deze waarschijnlijk op een statief zal staan, terwijl een lichte en handzame verrekijker voor een reiziger weer ideaal zou zijn.

Hieronder vindt je advies omtrent de vergrotingsfactor afhankelijk van het doel waarvoor je de kijker gaat gebruiken. Dit is slechts een indicatie, want voor iedereen en iedere situatie kunnen de wensen verschillen.

Vergroting Factor Doeleinden
Laag 2 tot 4x Theater en voorstellingen
4 tot 6x Evenementen, sport en concerten
Medium Ongeveer 7x Observatie, jacht en watersport
8 tot 10x Jacht, natuur, safari
Hoog 10 of meer* Grote afstanden, zoals astronomie

*Vergrotingsfactoren vanaf 10x en hoger vereisen een goed statief.


Wat betekent een verrekijker met het typenummer 10x50?

De belangrijkste eigenschappen van een verrekijker vindt u altijd terug in het typenummer, en wordt uitgedrukt door twee getallen. Dit kan er bijvoorbeeld uitzien als 10x50.

Het eerste getal staat voor de vergrotingsfactor. Als er een 10 staat betekent dit dat de verrekijker 10 keer vergroot. Een object zal dus 10 keer groter lijken dan zonder verrekijker.

Het tweede getal 50 staat voor de diameter van de objectieven. De diameter van de objectieven wordt weergegeven in millimeters. Hoe groter deze waarde hoe meer licht er door kan en hoe meer details zichtbaar worden. Heeft ook invloed op de helderheid.

10. Bedrukte verrekijkers en de technische werking

Het is de bedoeling dat de bedrukte verrekijkers objecten op afstand vergroot weergeven. Hoe werkt dat eigenlijk? De eerste lens vangt lichtstralen op van het verre object en maakt een gefocust beeld op korte afstand achter de lens. Deze lens wordt het objectief genoemd, omdat deze het dichtstbij het object is waar u naar kijkt. De tweede lens neemt dat beeld op en vergroot het, net zoals een vergrootglas een afbeelding op papier vergroot. Dit is de eye piece lens. Als je de twee lenzen in een gesloten buis steekt, dan heb je een telescoop. Een verrekijkers bestaat uit twee telescopen, voor ieder oog één.

werking verrekijkers

In feite genereerd een verrekijker een beeld dat achterstevoren en ondersteboven staat. Om dit probleem op te lossen kunnen verschillende prisma’s, zoals porro prisma’s en dakkant prisma’s. Deze prisma’s zorgen ervoor dat het beeld rechtop getoond word zoals u dat wenst.

Dakkant prisma

Bij de dakkant-kijker gaat het licht op lineaire wijze door de kijker heen. Dit heeft als groot voordeel dat deze kijker veel compacter en slanker gemaakt kan worden. Omdat deze manier van fabriceren veel meer precisie vereist, door een complexer prismasysteem, is het over het algemeen een duurdere kijker.

Porro prisma

Bij de porro-kijker gaat het licht via een N-vormige knik door de kijker. Door deze N-vormige knik is de kijker breder. Het voordeel van deze opstelling is dat de verrekijkers met een porro prisma meer diepteperceptie bieden. Nadeel van deze vorm is, dat het minder compacte kijkers zijn.

technische werking verrekijkers

11. Overige begrippen en technische informatie over verrekijkers

Er zijn veel verschillende soorten verrekijkers. We verklaren de meest gebruikte termen en begrippen zodat u een betere keuze kunt maken bij de aanschaf van een goede verrekijker. Wij verkopen overigens alleen bedrukte verrekijkers voor promotionele doeleinden en geen bedrukte verrekijkers voor beroepsdoeleinden. Voor goede verrekijkers verwijzen wij u graag door naar de speciaalzaken.

Het gezichtsveld is de breedte die te zien met een verrekijker op een afstand van 1000 meter. Dit heeft alles te maken met de gezichtshoek die de kijker geeft. Hoe groter de gezichtshoek, hoe groter het gezichtsveld.

De schijnbare beeldhoek is de grootte van de cirkel die je door de kijker kijkend voor je ziet. Hoe groter de schijnbare beeldhoek, des te rustiger het beeld, en de des te eenvoudiger het wordt om bewegende beelden te volgen.

De oogafstand is de afstand die gemeten wordt vanaf het oculair (waar u doorheen kijkt) tot de plek waar het beeld word gevormd. Deze waarde is vooral belangrijk voor brildragers. Als u met een bril op door een verrekijker kijkt zijn uw ogen namelijk verder van de oculair verwijderd. Voor brildragers is een waarde vanaf 15mm of meer comfortabel. Ook zijn er verrekijkers met verstelbare oogschelpen, waarmee de extra afstand tussen het pupil, de bril en het oculair gecompenseerd kan worden.

Naast de normale verrekijkers bestaan er ook nachtkijkers voor tijdens donkere omstandigheden. Deze speciale verrekijkers zijn niet ontwikkeld voor langere afstanden en hebben daarom vaak een kleine vergrotingsfactor.

Prijs opvragen Snel en vrijblijvend!
scroll top arrow