Gratis verzending Klantenservice Persoonlijk contact Snelle levering
Alle categorieën
Alle categorieën

Spaarpotten bedrukken

Spaarpotten met naam of logo

Bent u op zoek naar een leuk relatiegeschenk waarbij u uw relatie op een leuke manier laat sparen? Onze standaard money savers zijn de goedkope spaarvarkens van plastic of keramiek en de ronde spaarblikken. U kunt de spaarpot laten bedrukken, zoals een spaarpot met logo of een spaarpot met eigen tekst. Met bedrukte spaarpotten heeft u een leuk geschenk voor jong en oud, voor op kantoor of voor thuis.

  • Spaarvarkens van plastic of keramiek
  • Spaarblikken in ronde vorm

Op maat gemaakte spaarpotten in eigen vorm

Wij produceren de goedkope spaarpotten bij onze fabrieken in China. In China zijn de mogelijkheden ongekend, het is daarom ook mogelijk om op aanvraag andere modellen en afmetingen te laten (na)maken. Zo kunnen wij spaarpotten in eigen kleur produceren of zelfs in eigen vorm. Op deze manier kunt u spaarpotten customizen.


Prijs opvragen Snel en vrijblijvend!
  • Eerlijke prijs, zonder bijkomende kosten
  • Altijd een digitaal voorbeeld, gratis
  • 100% vrijblijvend en zonder verplichtingen

Direct prijs opvragen | Jouw zekerheden

Binnen 2 uur reactie
Vrijblijvende offerte
Zodra jij 100% akkoord bent starten we de productie

Veilige betaling en levering
vervoerder en betaalmogelijkheden

Waar komt de naam spaarvarken vandaan?

Iedereen is wel opgegroeid met een spaarpotje om je zakgeld in te doen. De klassieke vorm van zo’n spaarpot is een varken. Maar hoe is dat zo ontstaan? Het spaarvarkentje is eigenlijk door een foutje tot leven gekomen. Tijdens de middeleeuwen werden veel potjes gemaakt van klei materiaal wat ook wel ‘pygg’ werd genoemd. Vaak gooiden ze hier een muntje in wanneer ze wat konden besparen en noemden het hun ‘piggy bank’. Over de tijd is deze term vervaagd en toen engelse pottenbakkers om ‘pyggy banks’ werd gevraagd maakten ze spaarvarkens. Het idee sloeg aan en nog steeds hebben we ze op onze kinderkamers staan.

Geld besparen met een spaarpot

Vanaf jongs af aan leren we om te gaan met geld door middel van een spaarpot, maar wanneer we ouder worden en alles op onze rekeningen hebben vergeten we hoe belangrijk sparen is. Door gebruik te maken van een spaarpot kun je sparen weer leuk maken, daarnaast is het de perfecte manier om losse muntjes te bewaren die anders toch maar onder een bank of tussen de kussens verdwijnen. Je bent door een spaarvarken veel meer bezig met sparen en tegelijkertijd geef je een goed voorbeeld voor kinderen.

Hoe wordt een spaarpot gemaakt?

Spaarpotten en spaarvarkens bestaan al sinds we muntgeld hebben en zijn in veel verschillende vormen en materialen te vinden. Vroeger werden spaarpotten gemaakt van klei (‘pygg’) omdat dat toen een goedkoop, makkelijk te verkrijgen en vervormen grondstof was. Metaal was te duur en vrijwel niet gebruikt voor huishoudelijke spullen. Die traditie is blijven hangen maar dan vervangen voor keramiek. Ook omdat je je spaarpot vaak stuk gooit of slaat wanneer hij vol zit, wil je niet dat spaarpotten duur worden. Tegenwoordig hebben we ook veel herbuikbare spaarpotten zoals plastic spaarpotten, spaarpotten met deksel of spaarpotten in je eigen vorm.

Gerelateerde producten

scroll top arrow
Chat
Contact
Menu
Bel
Terug