• Gratis verzending
  • Persoonlijk contact
  • Snelle levering
4.7/5 van 144 reviews

Kurkentrekkers

Kurkentrekkers als relatiegeschenk

Met onze houten kurkentrekker kunt u snel en gemakkelijk de kurk uit een fles halen. De spiraal van een goede kurkentrekker is een spiraalvormige metalen draad. Door de stalen pin in de kurk te draaien kunt u de kurk uit de fles trekken. De pulltaps, oftewel de tweetrapskurkentrekker, wint aan populariteit. Het is een kurkentrekker die lijkt op het kelnersmes, maar waarbij de kurk in twee stappen uit de fles getrokken wordt. Het voordeel van deze kurkentrekker is dat de kans dat de kurk breekt bij het ontkurken wordt verkleind doordat de hefwerking over twee etappes wordt verdeeld.

  • Klassieke kurkentrekkers met spiraal
  • Luxe kurkentrekkers met mesje, spiraal en flesopener

Kurkentrekkers bedrukken met logo of tekst

Onze klassieke kurkentrekker wordt standaard geleverd met een spiraalvormige metalen draad en een houten handvat. Wilt u de kurkentrekkers personaliseren met uw bedrijfsnaam, tekst of slogan? Dan kunnen wij het houten handvat van de kurkentrekkers graveren. Wij branden als het ware uw naam of tekst in het handvat van de kurkentrekkers. De pulltaps, oftewel de tweetrapskurkentrekker, is meestal gemaakt van een metaalsoort, waardoor wij deze kurkentrekkers graveren met uw tekst of naam. Laat de kurkentrekkers bedrukken en u heeft een klassiek geschenk voor uw relaties.


Prijs opvragen Snel en vrijblijvend!

Meer informatie over kurkentrekkers

Een kurkentrekker is handgereedschap om een kurk uit bijvoorbeeld een wijnfles te halen. De spiraal van een goed werkende kurkentrekker bestaat uit een spiraalvormige metalen draad. Het is mogelijk een lucifer in de lengterichting door de spiraal te steken. Sommige kurkentrekkers lijken meer op een houtschroef. Ze zijn uit een stuk metaal gemaakt en hebben vaak ook nog een scherpe zijkant. De kans dat deze door de kurk heen losgetrokken wordt is vrij groot.

Welke varianten kurkentrekkers zijn er?

Wij hebben twee varianten kurkentrekkers in ons assortiment. Het zijn de twee meest uit het oog springende kurkentrekkers. Het zijn ook de kurkentrekkers die het meest ingezet worden voor promotionele activiteiten. De meest populaire kurkentrekkers worden hieronder besproken.

Voor de ongeoefende gebruikers is er de vleugelkurkentrekker. De vleugelkurkentrekker heeft twee hefbomen, aan elke kant een. Het is met deze kurkentrekkers onmogelijk om de kurkentrekker scheef in de kurk draaien of de kurkentrekker niet diep genoeg in de kurk draaien.

De klok-in-doos kurkentrekker heeft geen hefbomen. De kurkentrekker wordt door de kurk heen gedraaid. Met het doordraaien komt de kurk omhoog. Een bekende naam van dit soort kurkentrekkers zijn Screwpull. Een nadeel van deze manier van kurkentrekken is dat de kurk doorboord wordt, met een kans op kurk in de wijn. Een voordeel is dat ook brokkelige en stevig vastzittende kurken hiermee nog verwijderd kunnen worden.

Er zijn ook kurkentrekkers met luchtdruk. Het bestaat uit een dikke injectienaald met luchtdruk. Met de injectienaald kan er lucht in de fles gepompt worden waardoor de kurk vanzelf omhoog komt. Professionele gebruikers zeggen dat dit ten koste gaat van de wijn en gebruiken daarom een koolzuurpomp.

Naast deze meest voorkomende kurkentrekkers zijn er ook nog elektrische kurkentrekkers en linkshandige kurkentrekkers. Bij de linkshandige kurkentrekkers is het spiraal in spiegelbeeld gemaakt. Sommige kurkentrekkers die we besproken hebben zijn uitgevoerd met een flesopener aan de bovenzijde.

Prijs opvragen Snel en vrijblijvend!
scroll top arrow