Gratis verzending Klantenservice Persoonlijk contact Snelle levering
Alle categorieën

Druktechnieken

Onze give-aways, relatiegeschenken en promotiematerialen worden professioneel bedrukt. Op onze website kom je wel eens met vaktermen in aanraking waarvan je niet precies weet wat ze betekenen. Dat kun je ook hebben met druktechnieken. In onderstaande lijst leggen wij alle druktechnieken uit in Jip en Janneke taal.

Tampondruk

tampondruk

Tampondruk is een methode waarbij bijna iedere ondergrond en vorm bedrukt kan worden. De tampon is een siliconen drukkussen en zich hierdoor gemakkelijk aanpassen aan het product. De tampon neemt inkt op. Als de tampon richting het product gaat, zal de inkt snel droog en plakkerig worden. De tampon bevat een inktafstotende formule en brengt je opdruk over naar het product.

Zeefdruk

zeefdruk

Met de zeefdruktechniek kunnen harde en zachte producten worden bedrukt. Er wordt een fijn gaas gespannen over het raamwerk met een licht gevoelig laagje. Tijdens de belichting wordt het logo hierop neergelegd. Hierna worden de donkere plekken uitgespoeld. Door deze plekken zal de inkt worden gedrukt. Nadat de inkt is geplaatst, zal een rakel de inkt in het product strijken.

Borduren

borduren

Borduren is in veel gevallen duurder dan een opdruk, maar op de langere termijn een betere investering. Een borduring geeft niet alleen een professionele uitstraling, het is ook nog eens slijtvast. Als je een ontwerp naar ons stuurt, wordt er in onze fabriek een borduurkaart gemaakt. Zo weet de machine precies waar hij naartoe moet. Voor een mooi resultaat wordt het product strak vast gehouden met o.a. spanringen.

Graveren

graveren

De lasergraveringtechniek maakt het mogelijk om een logo of naam in aluminium, metaal of hout te graveren. In de computer wordt jouw logo geprogrammeerd. De computer stuurt de opdracht door naar graveermachine en die gaat het voorwerp daarna graveren. Een metalen gravure kan ingekleurd worden door middel van een diepdruk. Bij hout is de gravure donkerder en is een diepdruk niet mogelijk.

Doming

doming

Doming is een erg mooie manier op promotiemateriaal van een opdruk te voorzien. Het is een 3D druktechniek waarbij een sticker full colour bedrukt word. De bedrukte sticker wordt van een laagje kunsthars voorzien ter bescherming. Dit laagje zorgt dat de sticker een bol effect krijgt en geeft het een luxe uitstraling. De stickers kunnen in vrijwel alle vormen en maten gemaakt worden.

Sublimatiedruk

sublimatiedruk

De sublimatietechniek is een techniek waarbij een uitgeprinte opdruk met een hittepers op het product wordt geperst. De sublimatietechniek werkt alleen bij polyester, omdat alleen bij polyester de vezels open gaan staan bij een bepaalde temperatuur. Hierdoor kan de inkt goed in het materiaal trekken. Tijdens het afkoelen sluiten de vezels zich weer, waardoor de inkt wordt opgesloten.

Stickerprint

stickerprint

De stickers worden in CMYK digitaal gedrukt. De huidige PMS kleur wordt heel nauwkeurig aangehouden. Jouw logo wordt uitgesneden en op zelfklevende vinyl gedrukt. De sticker wordt uitgesneden en daarna voorzien van een lamineer laag. De lamineer laag is een beschermlaag tegen krasjes en verkleuringen, maar kan ook neerslag goed verwerken.

Reliëfdruk

embossed debossed reliefdrukken

Bij een reliëfdruk, ook wel blinddruk of brailledruk genoemd, wordt het ontwerp niet gedrukt of geprint, maar ingestanst (embossed) of uitgestanst (debossed). Het geeft het product een mooie, unieke uitstraling. Deze druktechniek wordt vaak toegepast bij siliconen armbandjes en visitekaartjes.

Heb je nog vragen over onze druktechnieken?

Neem dan een kijkje bij onze veelgestelde vragen. Hier hebben wij de meest voorkomende vragen van onze klanten op een rijtje gezet. Krijg je daar geen antwoord op je vraag, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!

scroll top arrow
Chat
Contact
Menu
Bel
Terug