Gratis verzending Klantenservice Persoonlijk contact Snelle levering
Alle categorieën
Alle categorieën

10 bijzondere reclame voertuigen die iedereen kent

Bij rijdende reclame denken we al snel aan het bestickeren van auto's en bestelbusjes. De effectiviteit van deze vorm van reclame heeft zich inmiddels wel bewezen. Sommige bedrijven weten echter wel heel veel zichtbaarheid te halen uit rijdende reclame. Naast een opvallende bestickering kiezen zij voor een extra opvallend voertuig in combinatie met een even opvallende reclame-uiting. Dit soort voertuigen zijn zó herkenbaar dat vrijwel iedereen ze kent. In dit blog zetten we 10 voorbeelden van super opvallende reclame voertuigen op een rijtje!

bijzondere reclame voertuigen

1. De Coca Cola Truck

Als eerste in de lijst, want wie kent de truck ten slotte niet? Wat in 1995 begon als onderdeel van de beroemde Kerst commercials is uitgegroeid tot een icoon. Het wachten is op de Kerst commercial van dit jaar die vast weer een prominente plek in de reclameblokken zal in nemen. Overigens is de truck in de weken voorafgaand aan de feestdagen in verschillende steden over de hele wereld in het echt te bewonderen.

2. Red Bull

Red Bull heeft iets met auto's. Ze hebben natuurlijk hun eigen raceteam in de Formule 1 waarmee ze 'onze' Max Verstappen vleugels geven, maar in deze top 10 staat dé echte promotieauto centraal. De auto's met het enorme blik Red Bull op het dak zijn er in verschillende uitvoeringen. Zo is er de Volkswagen Beatle, de Mini Cooper van BMW en Suzuki Vitara's. Deze auto's maken deel uit van het 'Wings' team en vormen daarmee het hart van Red Bulls marketingstrategie.

3. De “Moorkop” auto

Je ziet ze wel vaker. Voor een bakkerswinkel of op een bestelauto. Zo'n gigantische moorkop waarmee de banketbakker reclame maakt. Niet direct te linken aan een specifiek bedrijf of een merk, vrijwel iedere bakker gebruikt het, maar inmiddels al decenia toch wel een beetje een begrip te noemen. Misschien wel een van de eerste 'rijdende reclame' die wij ooit lokaal hebben gezien. In bijna elk dorp of middelgrote stad rijden ze wel.

Dit artikel gaat verder onder de aanbevelingen.


Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?


 • logo met verborgen boodschap Bekende logo's met een verborgen boodschap
 • premium heineken rugnummer shirt Succesvolle Heineken premiums van de laatste jaren

4. Sisi Rider

Tegenwoordig rijdt snelheidsduivel Churandy Martina in misschien wel de beroemdste Tuk Tuk aller tijden: de Sisi Rider. In de jaren '90 maakte een James Dean lookalike ons in een zomerse clip al cruisend in de tuk tuk duidelijk hoe mooi en relaxt je leven kon zijn als je Sisi dronk. Vandaag de dag is de goedlachse en positieve Churandy misschien wel de beste keus om de frisse drank onder de aandacht te brengen. Take it easy, take a Sisi.

5. De Paarden van Heineken

Het hoefgetrappel van de paarden van de Heinekenbouwerij is bijna onlosmakelijk verbonden aan Amsterdam. Waar menig andere brouwerij op den duur stopte met het vervoer van de vaten bier per paard en wagen, zag Heineken de enorme promotionele waarde van de rijdende reclame die deze paardenkoets vandaag de dag is. Leuk detail is dat de paarden geselecteerd worden op hun witte sokken en bles en dat ze de voornaam krijgen van leden van het bestuur. En natuurlijk staat er in de stallen van de Heineken Experience aan de Stadhouderskade ook een Freddy.

6. UPS Trucks

Wereldwijd bezit United Parcel Service, oftewel UPS, zo'n 119.000 voertuigen variërend van fietsen tot aan trucks. Het unieke én de kracht zit 'm in het feit dat UPS alle voertuigen zoveel mogelijk stript van alle merkjes, logo's en andere verwijzingen naar de externe fabrikant. Hierdoor zijn het unieke voertuigen geworden die niet alleen gemaakt lijken te zijn voor UPS, maar ook door UPS. Alle voertuigen blijven zo'n 20-25 jaar in het bezit en worden vervolgens, nadat de nog bruikbare onderdelen zijn verwijderd, volledig in eigen beheer vernietigd.

7. Ben & Jerry's Ice Cream Truck

Met hun slogan “Peace, Love & Icecream” en hun opvallende ijssmaken als 'Half-Baked', 'Cherry Garcia' en 'Chunky Monkey' laat het team achter dit populaire ijsmerk al zien waar ze goed in zijn: marketing. Onderdeel van de marketingstrategie zijn de Ice Cream Trucks. De trucks zijn o.a. In te huren voor feesten en partijen en zeker tijdens de zomermaanden zie je ze rijden in de vele verschillende uitvoeringen. Sommige hebben zelfs een enorme pint (verpakking) op het dak. Als dat niet aan zet tot lekkere trek!

8. De Wegenwacht van de ANWB

Wie aan pech denkt, denkt aan De Wegenwacht en zijn opvallende gele wagenpark. Samen met de zogeheten 'praatpalen', vormden ze tot aan de opkomst van de smartphone een onlosmakende combinatie. De laatste zijn inmiddels een verzamelobject geworden en niet meer in gebruik. De opleggers, bestelbusjes, sleepwagens, motors en personenauto's zijn vandaag de dag zo populair dat het heuse verzamelobjecten zijn geworden. In miniatuurversies dan, want niemand wil in het echte leven natuurlijk zoveel pech hebben dat ze zich allemaal bij jouw auto moeten verzamelen.

9. De Postcodeloterij Kanjer Truck

De rode Kanjer truck van de Postcodeloterij met zijn vele lichtjes en schermen doet je misschien wel ergens aan denken. Dit zijn de trucks waarmee de Postcodeloterij door het land trekt om de prijzen aan de winnaars uit te reiken. Als je deze truck de straat in ziet rijden wens je dat je op de winnende postcode woonachtig bent en zo slim bent geweest om een lot te kopen. Inmiddels is deze truck nationaal net zo'n groot boegbeeld als de rode trucks van dat bekende frisdrankmerk, maar gelukkig rijd de Kanjer Truck het hele jaar door het land.

10. Coolblue bezorgdienst

Ze zijn behoorlijk in het oog springend, de blauwe voertuigen van de eigen bezorgdienst van Coolblue. De huisstijl is tot in de puntjes doorgevoerd en weliswaar zijn de voertuigen niet volledig gestript, zoals bij UPS, ook de voertuigen bij Coolblue zijn bijna niet meer te herkennen in hun oorspronkelijke staat. Zo zijn bijvoorbeeld de logo's van de fabrikanten aan de voorkant van de auto's vervangen door de 'Alles voor een glimlach' smiley die de online gigant gebruikt in zijn visuals. Dat de bezorgdienst een prominente plek inneemt in de marketingstrategie blijkt misschien ook wel uit het feit dat je van de verpakking je eigen Coolblue truck kunt maken.

Welke 'rijdende reclame' vind jij het leukst? Wij horen het graag!

‹ Meer blogartikelen

Meer blogartikelen

 • wijziging logo starbucks adviseert mondkapjes Maatschappelijk betrokken reclames tijdens corona
 • tassen met opvallend design Deze opvallende tassen genereren een groot bereik

Gerelateerde producten

 • bedrukte ijskrabbers
  IJskrabbers
 • anti vorst scherm met logo
  Vorst- en zonneschermen
 • bedrukte trekhaakdoppen
  Trekhaakdoppen
scroll top arrow
Chat
Contact
Menu
Bel
Terug